Musikkproduksjon


Her er en oversikt over de oppgaver vi utfører innen musikkproduksjon

KOMPOSISJON

Har du en ferdig melodi og/eller tekst? Eller en delvis ferdig sang? Er det litt vanskelig å fullføre komposisjonen? Eller har du en idé om en sang, men trenger hjelp til å få den realisert?
Vi hjelper deg til et ferdig resultat.

ARRANGEMENT

En sang/melodi fortjener det rette musikalske arrangementet. Musikkstil, tempo, instrumenter, vokal, struktur m.m. skal planlegges slik at sangen blir optimal.

Sammen med deg sørger vi for at sangen får det arrangementet den fortjener.

INNSPILLING

Spiller du ett eller flere instrumenter selv? Ønsker du å benytte andre musikere? Ønsker du at vi skal spille noen eller alle de instrumentene du vil ha med? Eller ønsker du å bruke et ferdig komp (karaoke) som du synger til? Valget er ditt.

REDIGERING

Etter at en innspilling er utført, skal sangen redigeres. Vi sørger f.eks. for at pust rundt vokal er naturlig og at uønskede lyder tas bort.

MIKS

Når innspillingen av en sang er ferdig, skal de ulike instrumentene og vokal mikses slik at lydnivåer og effekter kler sangen. Det er viktig at miksen sørger for at alle instrumenter og vokal blir klare i lydbildet og behagelige å lytte til, slik at lytteren får en best mulig opplevelse.

Vi utfører miks på opptak som vi gjør, men mikser gjerne for deg dersom du selv har gjort egne opptak. Mange artister og band gjør i dag sine egne opptak, men utfordringen er å få sangene mikset slik at de låter best mulig og kan konkurrere med andre utgivelser. Man trenger erfaring, musikalitet og teknisk innsikt for å lage en profesjonell miks.

MASTERING

Mastering er det siste steget i en musikkproduksjon. Vi utfører selv mastering på de fleste produksjonene som vi gjør, men samarbeider også med dedikerte anerkjente masteringfirma som f.eks. Abbey Road Studios dersom det er ønskelig.

DISTRIBUSJON

Vi hjelper deg med å få utgitt dine innspillinger via elektroniske medier som Spotify, iTunes, Apple Music, Tidal og hundrevis av andre kanaler over hele verden.

Vi kan også hjelpe deg med mangfoldiggjøring av CD-plater der du selv velger type omslag, layout, prisklasse, osv.

Nettbutikk for tjenester

Vis nettbutikk

Eksempler på låter som er innspilt, produsert og utgitt av Zweidorff Studio